Designbureau

Het belang van merken is een designbureau gespecialiseerd in “in-store reclame” middelen zoals brand & packaging design.

De consument is gevoelig voor een groot aantal factoren en bepaald in 2 tot 8 seconden zijn of haar aankoopbeslissing. Studies laten zien dat ca 2/3 van de producten uit één categorie door de consument worden genegeerd. Dit verklaart deels waarom zoveel product introducties in retail mislukken. Hoe overtuigend een marketing campagne ook is, de verkoop vindt plaats vanuit het schap.

Het is dus zaak dat uw merk en product in het schap wordt “gezien”.

Als designbureau kennen we maar al te goed de succesfactoren binnen de retail omgeving; zo moet de communicatie van het packaging design de consument opvallen, herkenbaar zijn, duidelijk de verkoopargumenten communiceren en goed schaalbaar zijn over de producten & categorieën.

De merk en packaging design boodschap communiceren in bijvoorbeeld een abri of magazine is een compleet ander verhaal dan op een verpakking. Veelal is er beperkte ruimte dus moeten er keuzes worden gemaakt.

Snow Donuts packaging is een designbureau en werkt volgens het 5-1-hand principe. Dit wil zeggen dat het packaging design op 5 meter afstand een blok moeten vormen waardoor deze de consument op afstand triggeren. Op 1 meter dient het packaging design het merk / product, de verkoopargumenten en segmentatie te communiceren. Als de verpakking in de hand is dan kunnen de overige boodschappen worden gecommuniceerd.

Deze communicatie hierarchie dient een bewuste keuze te zijn om het dichtlopen van de facing te voorkomen. Het gevaar met het onjuist gebruik van packaging design is teveel willen vertellen. Als alle informatie op de voorzijde is gepropt is het gevolg dat de consument uiteindelijk niks meer ziet en afhaakt.

Bent u op zoek naar een designbureau met verstand van packaging design? Bel, kom langs.

Neem gewoon contact op!
 
Meld je aan en download onze Native Brand Design whitepaper

Download Whitepaper

Native Brand Design

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.