Merkstrategie

Een merkstrategie is het lange termijn plan om die stip aan de horizon te bereiken die uiteindelijk resulteren in de herkenning en keuze van jouw merk door de consument. Een succesvolle strategie omvat de missie van het merk, de belofte aan de klant en hoe deze worden gecommuniceerd.

Een merkstrategie is niet de som van uw logo, gekozen merkkleur of website; hoewel deze delen een belangrijk onderdeel zijn van een succesvolle merkstrategie. Een merkstrategie draait juist om alle immateriële elementen die in de loop van de tijd merkbekendheid, merkherkenbaarheid en merksentiment bepalen. Merkwaarde creëren begint erbij jezelf de juiste vragen te stellen.

Wat moet je doen voor een succesvolle merkstrategie?

Het belangrijkste doel van een succesvolle merkstrategie is om de consument te laten weten dat jouw merk en product bestaat, wat is het product en propositie. Merkstrategie is een langetermijnstrategie die niet star is en regelmatig in de loop van de tijd opnieuw moet worden bekeken op het succes of juist ontbreken daarvan.

Het succes van een merkontwikkelingsstrategie blijkt niet altijd eenvoudig te meten. Ze omvatten vaak immateriële, niet gemakkelijk te kwantificeren elementen en het is belangrijk om vanaf het begin te bepalen hoe succes gemeten gaat worden.

Neem gewoon contact op!
 
Meld je aan en download onze Native Brand Design whitepaper

Download Whitepaper

Native Brand Design

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.