Pickwick Theedoosje

Pickwick theedoosje bestaat 15jaar, een klassieker in de supermarkt!

In samenwerking met John Flamand van Pickwick, hebben wij, SNOW DONUTS, voorheen bekend als BooM packaging, het iconische theedoosje ontwikkeld. In tegenstelling tot koffie is theedrinken een ritueel, een unieke ervaring van begin tot eind.

@snowdonutsnativedesigners #snowdonuts #snowdonutsdesign#nativedesign #dutchdesign #packagingdesign#netherlands #branding#brandidentity #branddesign #scheveningen #denhaag

De Pickwick verpakking ondersteunt dit, gaat verder dan ‘slechts’ een verpakking; het smeedt een emotionele band tussen de consument en het merk. Het prikkelt nieuwsgierigheid, trekt de aandacht en belooft kwaliteit.

Aangezien zo ongeveer elk huishouden in Nederland de thee van Pickwick in het keukenkastje had staan is het ontwerp niet onopgemerkt gebleven bij de jury van Gio (Goed industrieel Ontwerp 2008!)

“Merkpositionering en beleving staan voorop in de strategie van Pickwick voor het schapimpact en onderscheidend vermogen t.o.v. de concurrent. Daarnaast is, door een optimalisatie van het opening- en gebruiksgemak, deze theeverpakking een oplossing voor de keukenla en -kast. De fliptop sluiting aan de zijden zoekt de deksel voor een hoor en voelbare klik.”

 

– GIO 2008