Positionering

Hoe vind je de juiste positionering voor een merk op de markt?

Merkpositioneringsstrategie gaat over het vinden van een juiste positionering voor een merk op de markt om via het hoofd in het hart van de consument te belanden. Dus voor een succesvolle merkpositionering zijn de volgende punten van het grootste belang voor bedrijven; doelconsument/groep, belangrijkste concurrenten, overeenkomst en het verschil met de concurrenten.

Een groot deel van de productintroducties mislukken omdat er niet goed is nagedacht over de positionering. Product-positionering is belangrijk omdat je hierin bepaald wat de meest effectieve strategie is om je product op de markt te zetten. Een goede voorbereiding is een must en stel jezelf al bij de productontwikkeling de vraag hoe het uiteindelijk in de markt gaat belanden.

Stel jezelf o.a. de vragen: Wie is je concurrent en waarin heeft jouw product meerwaarde, wie is de meest relevante doelgroep, wat gaat je verkoopkanaal worden, retail, online etc., wat wordt je prijspunt, acties. Naast product positionering denken wij ook graag mee met branding merkstrategie, verpakkingsdesign, website ontwikkeling

Meld je aan en download onze Native Brand Design whitepaper

Download Whitepaper

Native Brand Design

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.