ONTWERP VAN VERPAKKING

Merken zullen in toenemende mate de behoefte hebben om naast een traditioneel verpakkingsontwerp, verpakkingsontwerpers te hebben gespecialiseerd in “in store reclame” middelen zoals brand & ontwerp van de verpakking.

De consument is gevoelig voor een groot aantal factoren en bepaald in 2 tot 8 seconden zijn of haar aankoopbeslissing. Studies laten zien dat ca 2/3 van de producten uit één categorie door de consument worden genegeerd. Dit verklaart waarom zoveel product introducties in retail mislukken. Hoe overtuigend een marketing campagne ook is, de verkoop vindt plaats vanuit het schap.

Het is dus zaak dat uw merk en product in het schap wordt “gezien”.

Als ontwerpers van verpakkingen kennen we maar al te goed de succesfactoren binnen de retail omgeving; zo moet de communicatie van het verpakkingsontwerp de consument triggeren, herkenbaar zijn, duidelijk de verkoopargumenten communiceren en goed schaalbaar zijn over de producten & categorieën.

De merk en verpakkingsontwerp boodschap communiceren in bijvoorbeeld een abri of magazine is een compleet ander verhaal dan op een verpakking. Veelal is er beperkte ruimte dus moeten er keuzes worden gemaakt.

Snow Donuts zijn ontwerpers van verpakkingen en werken volgens het 5-1-hand principe. 

Dit wil zeggen dat het verpakkingsontwerp op 5 meter afstand een blok moeten vormen waardoor deze de consument op afstand triggeren. Op 1 meter dient ontwerp van de verpakking, het merk / product, de verkoopargumenten en segmentatie te communiceren. Als de verpakking in de hand is dan kunnen de overige boodschappen worden gecommuniceerd.

Deze communicatie hierarchie dient een bewuste keuze te zijn om het dichtlopen van de facing te voorkomen. Het gevaar met het onjuist gebruik van packaging design is teveel willen vertellen. Als alle informatie op de voorzijde is gepropt is het gevolg dat de consument uiteindelijk niks meer ziet en afhaakt.

Bent u op zoek naar ontwerpers met verstand van verpakkingen? Bel, kom langs of vul onderstaand formulier in!