Packaging design

Packaging design is dé marketing tool voor een merk om zich krachtig te kunnen onderscheiden. Ook helpt het de positie te verbeteren.

Daarnaast biedt packaging design mogelijkheden tot kosten & materiaal reductie. Mits er strategisch integraal ontworpen wordt met oog voor marketing, design, productie, logistiek en schap management.

salesboosting packaging

Om succesvol te zijn in een retail omgeving, moet het packaging design de consument triggeren. Daarnaast behoort deze herkenbaar te zijn, duidelijk de verkoopargumenten communiceren en goed schaalbaar zijn over de producten & categorieën.

De boodschap communiceren in bijvoorbeeld een abri of magazine is een compleet ander verhaal dan op een verpakking. Veelal is er beperkte ruimte dus moeten er keuzes worden gemaakt.

Snow Donuts werkt volgens het 5-1-hand principe.

Dit wil zeggen dat de verpakkingen op 5 meter afstand een blok moeten vormen waardoor deze de consument op afstand de aandacht trekt. Op 1 meter dient de verpakking het merk / product, de verkoopargumenten en segmentatie te communiceren. Als de verpakking in de hand is dan kunnen de overige boodschappen worden gecommuniceerd.

Deze communicatie hierarchie dient een bewuste keuze te zijn om het dichtlopen van de facing te voorkomen. Om de consument door de bomen het bos te laten moet de communicatie overzichtelijk worden gebracht.

Neem gewoon contact op!
 
Meld je aan en download onze Native Brand Design whitepaper

Download Whitepaper

Native Brand Design

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.