Salesboosting packaging

Structureel verpakkingsontwerp biedt naast grafisch verpakkingsontwerp dé marketing tool voor een merk om zich krachtig te onderscheiden. Ook helpt het de positie te verbeteren doormiddel van salesboosting packaging.

Daarnaast biedt structureel verpakkingsontwerp mogelijkheden tot kosten & materiaal reductie.  Mits er strategisch integraal ontworpen wordt met oog voor marketing, design, productie, logistiek en schapmanagement.

salesboosting packaging

Om succesvol te zijn in een retail omgeving, moet het grafisch ontwerp van de verpakking de consument triggeren. Daarnaast hort deze herkenbaar te zijn, duidelijk de verkoopargumenten communiceren en goed schaalbaar zijn over de producten & categorieën.

De boodschap communiceren in bijvoorbeeld een abri of magazine is een compleet ander verhaal dan op een verpakking. Veelal is er beperkte ruimte dus moeten er keuzes worden gemaakt.

Snow Donuts werkt volgens het 5-1-hand principe.

Dit wil zeggen dat de verpakkingen op 5 meter afstand een blok moeten vormen waardoor deze de consument op afstand triggeren. Op 1 meter dient de verpakking het merk / product, de verkoopargumenten en segmentatie te communiceren. Als de verpakking in de hand is dan kunnen de overige boodschappen worden gecommuniceerd.

Deze communicatie hierarchie dient een bewuste keuze te zijn om het dichtlopen van de facing te voorkomen. Er zijn talloze verpakkingen op de markt waar alle informatie op de voorzijde is gepropt met als gevolg dat de consument uiteindelijk niks meer ziet.

Voorbeeld? zie het volgende filmpje Microsoft ontwikkeld een iPod verpakking

Expertise: HermitPrivé: GoPurePuma, Kluit & Co, Maaza, Goachi, Rokerijvis, Looije Subliem, Effe Soep, Wagyu, GoPure, PRO bikegear, Honingtomaten, Taste by Nature, Privé: Marwi, Dijkies, Lindeboom Pilsener, Pickwick, De Bijenkorf Private Label, Privé: Gall & Gall Cadeauverpakking, Privé: Maaza Bubbly, Privé: Nesling, Privé: Depa Disposables, Zuidwestervis, de Bron, Privé: Groene Hart, Gribbid, Privé: PUURgroenten, Privé: Placematix, Vogels, Mjus Shoes, Privé: Aldi Oud Hollandsch, de Bijenkorf cadeauverpakking, Tabasco Limited Edition, Privé: Paardekooper Traditionele Markten, Physix, Those Baby Basics, Solvacare, Privé: Smaak van Echt, Vogels, Privé: Apple Premium Resellers, Privé: UrbanFarmers, Privé: AH PL zaden en nootjes Categories: Tags: expertise, milieu belastend, packaging design

Neem direct contact op
 
Download onze Native Brand Design whitepaper

Download whitepaper

Native Brand Design

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.