Grow wherever you can imagine

BOTANIAN

Met de toenemende verstedelijking en een verlangen naar meer bewuste ervaringen om een hectisch leven in balans te houden, omarmen millennials tuinieren als een manier om weer in contact te komen met de natuur, te onthaasten en hun eigen voedsel te verbouwen. Het onderstreept een bredere culturele verschuiving naar milieubewust leven en een verlangen naar praktische ervaringen.

Snow Donuts creëerde de naam, branding en het verpakkingsontwerp van Botanian – Grow wherever you can imagine.

Services

Art Direction - Brand Design - Grafisch ontwerp - Packaging Design - Positioning - Strategy - Structural Packaging Design

Team members

Antonio Zugasti - Jennifer Wiseman - Helmich van Herpt - Martijn Pabon

Tags

Botanian - Branding - Design - Garden - ontwerp - Packaging - Pellets - Sustainability

The name Botanian sounds like a dictionary word we should all know. It is however, a totally unique name. Yet somehow, everybody instantly knows what we’re getting at with the brand.

De naam Botanian klinkt als een woord dat we allemaal zouden moeten kennen. Het is echter een totaal unieke naam. Toch weet iedereen intuitief direct dat het hier om een plant-persoon gaat! Het gaat over planten, het gaat over een levensstijl. Ook jij kunt een Botanian worden – grow wherever you can imagine.

Dit ‘grow wherever’ gedeelte is ook belangrijk: steeds minder mensen hebben toegang tot een eigen tuin en uit onderzoek blijkt dat een hoog percentage consumenten waarschijnlijk falen verwacht bij het kweken van planten met weinig of geen ervaring.

Dat is waar Botanian om de hoek komt kijken: je kunt kweken waar je maar wilt. Alles wat je nodig hebt is een pot in je keuken misschien, een plekje in je badkamer, of een richel van je balkon. Niemand wordt uitgesloten! Voeg daar de feel good mood aan toe die de onschuldig ogende, bescheiden afbeeldingen creëren, en je komt in de stemming om het gewoon te gaan proberen.

Op deze manier nemen zowel het merk als de leuke, makkelijke verpakking de zorgen van de meeste consumenten weg (“Ik heb geen tuin/kennis”), waardoor er een basis ontstaat voor een wereldwijde gemeenschap van enthousiaste nieuwe Botanians. Misschien moet Botanian voortaan wel in het woordenboek staan. Wees een Botanian – kweek waar je maar kunt bedenken!

Contact us NOW for more info!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.