Neem direct contact op
First English Trappist Ale from Mount St. Bernard Abbey

Tynt Meadow: English Trappist Ale

Mount Saint Bernard Abbey

Het eerste trappistenbier uit Engeland, ons tweede en het twaalfde van de wereld. We voelen ons vereerd om na Zundert Trappist nogmaals een merk en verpakking van begin tot eind te mogen ontwikkelen voor wederom een heel speciaal trappistenbier. We zien de uitnodiging dan ook als erkenning van ons voorgaande werk en zijn extra trots op het feit dat een Engelse abdij heeft gekozen voor een Nederlands ontwerpbureau. Helemaal omdat het gaat om de eerste trappist van het Verenigd Koninkrijk.

SNOW DONUTS is vanaf het begin betrokken geweest bij het opzetten van de nieuwe merkidentiteit, zelfs nog voordat het bier en de brouwerij er was. Er was enkel nog een idee, een mogelijke biertype en een groep zeer gemotiveerde Cisterciënzer monniken van abdij Mount Saint Bernard (MSB). Op initiatief van Henri Reuchlin van het Bierburo (NL) hebben de monniken ons uitgenodigd om kennis te komen maken, het prachtige klooster te komen bekijken en om te praten over potentiële ontwerprichtingen. We voelden ons meteen verbonden met de abdij, de omgeving en de groene rollende heuvels, wat een inspiratiebron.

De merknaam

Normaal gesproken ontleent een trappistenbier haar naam aan de plaats waar het klooster staat. Samen met de monniken hebben we er echter voor gekozen om ‘Tynt Meadow’ als merknaam te gaan voeren van het nieuwe speciaalbier. Niet vernoemd naar de plaats Coalville, maar naar de weide naast het klooster, genaamd Tynt Meadow, waar het kloosterleven in het midden van Engeland zo’n tweehonderd jaar geleden begon in 1835.
Niet alleen de merknaam, maar alle andere merkelementen hebben een link met de geschiedenis van de abdij. Het merkverhaal, logo, verpakking en het label hebben allemaal kenmerken of elementen die ook terug te vinden zijn in het klooster van Mount Saint Bernard.

Merkidentiteit

Het beeldmerk is gecreëerd door een versimpelde versie van een Engelse gotisch drukletter te combineren met een speciale manier van kalligraferen. De eenvoudige, hoekige stijl is ook terug te vinden in de bouwstijl van het klooster en dan met name in de drie grote, herkenbare, gotische ramen bovenin de abdij. In dezelfde stijl als het beeldmerk hebben van deze ramen een merk icoon ontwikkelt dat op de dop van de fles gevoerd wordt. Een simpele, moderne en iconische merkidentiteit dat past bij het trappistenleven.

Aangezien het bier vernoemd is naar de weide Tynt Meadow konden we er natuurlijk niet omheen om ook hier een verwijzing naar te maken. Zowel de weide, als abdij Mount Saint Bernard zijn omringt door fabelachtige, groene, rollende heuvels. Om op te vallen op het schap hebben we een speciale feature toegepast in het label voor op de fles. Het label bevat onderaan een uitsparing met de contouren van Tynt Meadow en Abdij MSB waardoor er een speels effect ontstaat. Het groen in het label hint naar het omliggende ‘Charnwood Forest’ en naar de kleur van de vloertegels die we zijn tegengekomen in de abdij zelf.

Zelf zijn we erg trots dat we wederom een volledige merk en verpakkingstraject hebben doorlopen voor deze nieuwe en unieke trappist.

Brand Story

For decades cistercian monks have been living in the monastery of Mount Saint Bernard. The monastery, build amidst the mysterious, but enchanting Charnwood forest, lies next to a large outcrop which provides shelter and outlook.

From the top of the outcrop known as Kite Hill the view extends all over the Monastery, rolling hills and Tynt Meadow. The meadow forms a peaceful plain in the middle of Charnwood forest. At the heart a solitary tree symbolises the Trappist way of life of simplicity and self-sufficiency.

Whilst work, prayer and a simple life style are still at the heart of their being, the monks of Mount Saint Bernard realise they live today. The relatively young group values a delicate balance between respecting their traditions and understanding modern life.

This balance is represented in this full bodied beer. It invites you to take a moment for yourself to experience what Tynt Meadow has to offer.

English Trappist Ale

De gekozen bierstijl, die deel uitmaakt van de traditie van de trappisten, is een sterke donkere ale, maar dan met een duidelijk Engels karakter, vandaar de naam English Trappist Ale. Tynt Meadow English Trappist Ale is mahoniebruin, met een subtiele, warmrode tint en een stevige beige kop schuim. Het aroma bevat hints van pure chocolade, zoethout en rijke fruitsmaken. Het trappistenbier heeft een volle body en subtiele smaak van pure chocolade, peper en vijgen. Het heeft een rijke en droge afdronk achter in de mond. Tynt Meadow wordt gebrouwen met Engelse gerst en hop, met een Engelse giststam. Het is tweemaal gefermenteerd, waarbij de eerste gisting plaatsvindt in de tank en de tweede in de fles. Het moet worden bewaard in een koele, donkere, stille plaats.

Het bier is verkrijgbaar vanaf 9 juli 2018 in de brouwerij van de abdij van Mount St. Bernard.

Contact us for more information

Services

Brand Design - Grafisch ontwerp - Packaging Design - Structural Packaging Design

Tags

Abbey - Ale - Beer - Bottle - Brewery - Coalville - Drinks - England - Food - Label - Leicester - Mount Saint Bernard - MSB - Trappist - Tynt Meadow - UK

England's First Trappist Beer, World's 12th, our 2nd: Tynt Meadow

A true Snow Donuts brand
Unique calligraphy to match modern monastic life

Contact us NOW for more info!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.